Aan de vooravond van de Internationale Sekswerkers Dag organiseert PROUD op zaterdagavond 1 juni een filmavond rond sekswerk in het Filmcafé in Utrecht.
Aangezien op 1 juni in de middag de Utrecht Pride plaatsvind, is dit natuurlijk de perfecte afsluiter!
Een avond voor sekswerkers, bondgenoten en geïnteresseerden die sekswerkers een warm hart toedragen.
Om aandacht te vragen voor de positie en rechten van sekswerkers in Nederland.
De avond zal om 20.00 worden geopend door PROUD, de belangenvereniging voor en door (ex)sekswerkers met een toelichting bij de avond en een korte film over PROUD en sekswerk in Nederland.
Om 20.30 uur zal de documentaire “Crossings: Stories of migrant sex workers” van het Internationale Committee on the Rights of Sex Workers in Europe (ICRSE) voor het eerst in Nederland worden vertoont.
Crossings is een door sekswerkers geproduceerde documentaire over de gevolgen van criminalisering voor migrerende sekswerkers in Europa en de krachtige manieren van hun verzet.
Aansluitend zal om 21.30 de film “Touch me Not” worden vertoond over de grenzen van intimiteit, het schoonheidsideaal en onder andere betaalde seks.
Touch Me Not van regisseur Adina Pintilie zoekt de grenzen van intimiteit op en is daarmee een van de meest spraakmakende films van afgelopen jaar. Een film die gezien én besproken moet worden.
Verlangend naar intimiteit, maar tegelijk ook beperkt door angsten en weerstand, werken de hoofdpersonen aan het verkennen en overwinnen van oude patronen, afweermechanismen en taboes. Ze proberen de grenzen te verleggen om zich vrijer te kunnen bewegen, zowel fysiek als psychisch. De een wil intimiteit, maar durft zich niet over te geven. Een ander geeft zich helemaal, maar botst soms met de afwerende houding van mensen in de omgeving. En weer een ander klampt zich teveel vast aan herinneringen, maar probeert zich wel langzaam open te stellen. Touch Me Not kijkt naar hoe we intimiteit kunnen vinden op de meest onverwachte manieren, hoe we van iemand anders kunnen houden zonder onszelf te verliezen, hoe we toestaan dat we aangeraakt kunnen worden door onszelf de ruimte te geven.
Voor meer info, kijk hier.