Back to All Events

Keti Koti Haagse School

  • De Haagse Hogeschool 75 Johanna Westerdijkplein Den Haag, ZH, 2521 EN Netherlands (map)

Vanuit het Lectoraat Inclusive Education ontvangen wij op dinsdag 27 juni 15:30 - 18:00 Mr. Eric Phillips verbonden aan de University of Guyana University of Guyana, Mrs. Enith Williams van het Reparations Finance Lab USA en Dr. Barryl Biekman van het Landelijk Platform Slavernijverleden.     

Onder begeleiding van de experts uit het buitenland verkennen wij de betekenis van Reparatory Justice. Reparatory Justice gaat niet over liefdadigheidsgelden, maar over de erkenning van de gemaakte schade tijdens de trans-Atlantische slavernij en het nemen van verantwoordelijkheid, het gaat expliciet over het bespreken, erkennen en herstellen respectievelijk transformeren van structuren, systemen en de daarbij behorende instrumenten die geleid hebben tot de hedendaagse effecten van het verwerpelijke slavernijverleden. Zoals op het gebied van een menswaardig bestaan, onderwijs, religie en cultuur en het ontnemen van mogelijkheden.   

Reparatory justice gaat om een allesomvattende herstelgerichte aanpak. Tijdens deze academische verkenning ligt onze focus op de trans-Atlantische slavenhandel, slavernij en kolonialisme.  

Mrs. Enith Williams geeft een presentatie over de hoofdlijnen van een evidence based en data gedreven model voor reparatory justice dat gebruikt wordt door Reparations Finance LAB USA.  

Dr. Eric Phillips benadrukt het belang van de Civil Society, de rol van de jeugd hierin bij het werken aan reparatory justice.  

Dr. Barryl Biekman deelt inzichten vanuit haar werk op reparatory justice in Nederland.  

 

PROGRAMMA

15:30-15:45   Inloop  

15:45 -15:55  Opening Elisabeth Minnemann voorzitter CvB de Haagse Hogeschool  

16:00- 16:45   Mrs. Enith Williams Reparations Finance LAB USA  

16:45 – 16:50  Q&A  

16:50- 17:35  Dr. Eric Phillips University of Guyana  

17:35-17:50  Q&A  

17:50 -18:00  Afsluitende reflectie Dr. Barryl Biekman LPS  

18:00  Borrel