Podcast Error over de impact van dubbellevens op je mentale gezondheid

Hoe praat je over niet meer geloven in Allah, zonder dat je je eigen community schaadt? Of over je mentale gezondheid, wanneer het onderwerp taboe is? En wat te doen als je queer bent én moslim? Daarover en meer gaat Suzan Yücel in Error de podcast in gesprek met mensen uit de community. Op een openhartige, kwetsbare en soms een beetje een ongemakkelijke manier praten ze over onderwerpen die te vaak nog onbesproken blijven. In de vierde aflevering spreekt Suzan over de impact van migratie, dubbellevens en schaamtecultuur op je mentale gezondheid 

Als je uit een groepscultuur komt en je wil breken met de tradities van je ouders, dan kan dat gevoelens van eenzaamheid oproepen. Angst voor verstoting een dubbelleven leiden of juist kiezen voor je individuele vrijheid komt met de nodige struggles en heeft vaak een negatieve impact op je mentale gezondheid. 

Als MENA vrouw zet Yücels gast zich al jarenlang in voor die groep en spreekt zich er vanuit haar expertise ook regelmatig over uit. Ze spreken over het stigma op psychische problemen en hoe je een gezonder zelfbeeld kunt ontwikkelen.

Verder praten ze over hun relatie tot hun moederland, en de lange wachtlijsten binnen de GGZ. 

Beluister de hele podcast nu, of lees het transcript hieronder.

 

De uitgeschreven tekst is om privacyredenen verwijderd.

Audio en VideoSuzan Yucel