Back to All Events

Contact High: A Visual History of Hip-Hop


  • Gashouder - Ferro Dome 25 Keileweg Rotterdam, ZH, 3029 BR Netherlands (map)

Op 11 augustus bestaat hiphop 50 jaar. Om dat te vieren strijkt de Amerikaanse fototentoonstelling Contact High: A Visual History of Hip-Hop van 11 t/m 26 augustus drie weekenden neer in de Ferro Gashouder. De Amerikaanse fototentoonstelling zal voor het eerst in Europa te zien zijn. Naast de expositie met werk van 51 fotografen, worden er gedurende drie weekends ook live-optredens, talks, filmvertoningen en blockparty’s georganiseerd met als speciale hoofdgast de Amerikaanse pionier Fab Five Freddy.

De expositie wordt op vrijdag 11 augustus geopend met een speciaal openingsprogramma met aandacht voor een Rotterdamse Emcee Timeline, met daarin rappers uit verschillende hiphop generaties gecureerd door MC Winne en Breakers timeline gecureerd door The Notorious IBE. 

Contact High is een overzichtstentoonstelling met meer dan 150 foto’s die belangrijk zijn geweest voor de wereldwijde verspreiding van de beeldtaal rond hiphop. Extra bijzonder is de opname in de expo van 75 originele en onbewerkte contactvellen: Van Janette Beckman's imagobepalende foto’s van Salt-n-Pepa en Jamel Shabazz’ en Gordon Parks’ vroege documentatie van de scene in New York tot Barron Claiborne’s iconische Notorious B.I.G.-portretten.

OPEN FROM THURSDAY - SUNDAY!