Back to All Events

Danstheaterduet: The Rited


  • Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond 45 Nes Amsterdam, NH, 1012 KD Netherlands (map)

In het danstheaterduet The Rite wordt het publiek meegenomen in een theatraal, sociaal experiment met betrekking tot vrouwenmoord. In deze voorstelling vraag je jezelf op cluedo-achtige wijze af, ‘Wie is de dader? Wat is het moordwapen? En waar is de misdaad gepleegd?’

 

Door poëtische gelaagdheden nemen dansmakers en performers Zahira Mous en Ivana Berkhout het publiek mee in een ervaring waarbij de zintuigen worden geprikkeld, herinneringen worden aangeboord, en vragen gesteld waarbij je gaat nadenken over mogelijke antwoorden.

 

Mous en Berkhout exploreren onder andere de barbaarsheid van vrouwenmoord door middel van een doodsritueel onder uitdagende omstandigheden. Met speciaal gecomponeerde muziek van electronic music composer Matt Rudge, worden de vrouwen muzikaal voortgestuwd tot uitputting met alle gevolgen van dien.

 

The Rite is een interactieve voorstelling die elke keer mogelijk anders is. The Rite begint met het einde. Of is dat juist het begin? De lijnen vervagen.

 

Project Zahira | Dance Theater maakt sociaal-maatschappelijk betrokken voorstellingen met een missie om het onzichtbare zichtbaar te maken en het niet-besprokene bespreekbaar. Project Zahira staat bekend om hun emotioneel rauwe theatrale dansproducties. 

 

Als aanvulling op de voorstelling is er een kort nagesprek tussen de makers en het publiek.

 

Speeldata: 14 t/m 17 september 2023

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond Amsterdam

Website: www.projectzahira.com

Ticketverkoop start 5 juli: www.amsterdamfringefestival.nl