Horoscoop: Lukt het Sagittarius om door de chaos heen schieten?

Sagittarius season is here! Tijd om weer eens veel te veel Britney Spears te draaien en vooral luidkeels mee te zingen. Sagittarius staan bekend als tikkeltje roekeloos en onverantwoord, maar plezier hebben hoeft niet ten koste te gaan van anderen. Blijf bewust van de optimistische energieën van deze fire sign, want het is ook weer eclipse season. De deelse maansverduistering tijdens de volle maan en de volledige zonsverduistering zorgen samen voor een wat emotionelere Sag season. Gelukkig kun je ook nog meezingen met die andere Sagittarius popster, Taylor Swift.

SAGITTARIUS_Artemis_blogpage website_1080x720.jpg


Op de dag dat Sagittarius season begint verschuift Venus in Scorpio. Hier gaat Venus weer de diepte in en zorgt er samen met Mercury voor dat er twijfels en interne dilemma’s ontstaan over de mensen in je leven. Wie vinden het oké dat je je eigen tijd pakt, zonder je een schuldgevoel te geven? Bij welke mensen voel je je thuis zonder schaamte? De eerste week van Sag season voelt als een extra week Scorpio season, maar gelukkig stationeert in de tweede week Neptune weer direct. Geniet van de overvloed aan creativiteit en absurde dromen. Een dag later is er een deelse maansverduistering en volle maan in Gemini. Dit is het perfecte moment om de intensiteit van de laatste weken tot een duidelijke conclusie te laten komen. Neem je inzichten over je eigen communicatie en de mensen om je heen ook mee naar de mensen in kwestie, want een dag later, als Mercury in Sagittarius verschuift, beweegt dit weer op een iets minder zware manier. De nieuwe maan in Sagittarius en volledige zonsverduistering van 14 december zorgen voor een korte maar harde reality check, vooral met Venus die een dag later ook in Sagittarius verschuift. Dit kan een overweldigend optimistische chaos met zich meebrengen, maar het grootste moet nog komen. Op 17 december verschuift Saturn, na een kleine dip tussen maart en juni, weer in Aquarius. Als je bent geboren tussen 1991 en 1994 is het goed om je natal chart te bekijken, want wanneer je Saturn in Aquarius is beland je tot en met maart 2023 in je Saturn Return. Dit is de astrologische benaming voor je did I really turn thirty?-crisis. Saturn is thuis in Aquarius en Capricorn, dus de komende twee maanden zorgen voor een enorme omwenteling van wat we zien als normen, waarden, grenzen en aanvaardbare structuren in de wereld. De laatste keer dat Saturn in Aquarius was, tussen 1991 en 1994, werd apartheid in Zuid-Afrika afgeschaft. Dit een periode van overwegingen op persoonlijk en humanitair vlak: Kun je het nog goedpraten om je persoonlijke privilege boven het collectieve goed te plaatsen? Zijn de prioriteiten die je stelt wanneer je kijkt naar partijprogramma’s gelijkwaardig voor ieder lichaam? Sag season is dit jaar wat gegronder dan normaal, passend bij het thema van 2020, maar gebruik dit moment voor collectiviteit. Ook op afstand kun je dicht bij mensen blijven en er voor elkaar zijn.

ARIES/RAM

Mars is weer direct! Hoera! Je kunt eindelijk bijkomen van (interne) conflicten en miscommunicaties, want dit is het seizoen om helemaal terug te keren naar jezelf. De focus ligt weer op all things pleasurable, of dit nou seks is of het opnieuw kijken van Gilmore Girls seizoen 3. Begeef je vooral rondom de mensen die het beste in je naar boven halen. Je creatieve projecten verdienen deze maand een spotlight, want ook jij hebt iets te bieden aan het collectief. Vergeet niet waar je talenten liggen en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Er is altijd een vriend die hulp kan gebruiken, bij het timmeren van een plank aan de muur of het uitzoeken van de perfecte herfstjas.




TAURUS/STIER

Je hebt dit jaar heel wat grote stappen gezet op het gebied van werk, stappen om trots op te zijn. Misschien ben je het pad ingeslagen waar je altijd al van droomde of ben je geswitcht van baan. Nu wordt het hoog tijd om in te zien dat werk nooit ten koste hoeft te gaan van je mentale gezondheid. Het is idyllisch te denken dat geld niet belangrijk is in deze kapitalistische maatschappij, maar je bent ook waardig als mens zonder een vette spaarpot. Al heb je straks al je schulden afbetaald of je droombank gekocht: met een overprikkeld hoofd vol zorgen kun je daar moeilijk van genieten. Druk op de pauzeknop en geef jezelf over aan rust.




GEMINI/TWEELING

De komende maand kun je weer volop gaan focussen op de mensen waar je van houdt. Welke vriendschappen geven je niet alleen onvoorwaardelijke liefde, maar ook positieve energie om op voort te bouwen? Wandel op veilige afstand met elkaar, in colour coordinated gelaagde herfstkleding, want het is tijd om je ideeën en ontwikkelingen van dit jaar openlijk te delen met je geliefden. Je bent dan wel een antisocial extrovert, in de woorden van Gemini King Kendrick, het antisociale element is nergens te vinden deze maand. Of je je toekomstplannen nou snel zult uitvoeren of niet, het is altijd leuk om ze te bespreken met iemand die jouw gedachtegang begrijpt en accepteert, en niet bekritiseert om de ongecontroleerde veelzijdigheid.




CANCER/KREEFT

Na een rustig Scorpio seizoen beland je deze maand in je eigen diepte. Pas op dat je niet te hard en graag in alles duikt, want hoe intens je emoties ook zijn, je hoeft niet op ze te reageren. Wacht drie tellen, schrijf het op of koop een kleurboek voor volwassenen (aanrader!). Hoe open en eerlijk je bent geweest met en tegen jezelf bepaalt hoe de maand zal verlopen. Daarom is het goed om anderen jou een spiegel voor te laten houden. Kies daar mensen voor uit die het op een tedere manier doen, niet degenen die dat zogenaamd als tough love in je gezicht duwen. Ook jij mag weleens zorg ontvangen, in plaats van enkel weg te geven.




LEO/LEEUW

Je komt steeds dichter bij het realiseren van je grootste dromen, of daar al bewuste stappen in zijn gezet of niet. Alle afleiding gaat steeds sneller uit de weg, waardoor je beter kunt inzien wat jouw bereik en capaciteiten zijn. Ga erin mee, Leo, want als er een maand is om je meer te verdiepen in nog meer kennis, levenslessen, filosofieën en leermomenten is het wel Sagittarius season. Kijk of er betaalbare en corona-proof manieren zijn om even weg te stappen van al je plannen, een korte break of vakantie te nemen voor jezelf, want ook bij positieve veranderingen kan een hyperfocus voor vermoeidheid zorgen. Blijf dicht bij jezelf, want je bloeit als nooit tevoren en verandert ontzettend veel.




VIRGO/MAAGD

Er is ondanks dit onmogelijke jaar weer licht aan de horizon. Je werk is een prioriteit deze maand, op een manier waarbij je je hardnekkige self-criticism met mate kan controleren. Perfectionisme hoeft geen streven te zijn, maar wel een middel om werk af te leveren waar je trots op kunt zijn. Wat andere mensen van je denken maakt echt niet uit. Jij weet ook welke aspecten aan jezelf mooi of moeizaam zijn, leert daar steeds beter mee leven, omarmt acceptatie. Met kleine dagelijkse beloftes kun je je zelfwaarde opkrikken. En dan geen beloftes als ‘vandaag ga ik al mijn dertig planten ompotten’ maar beloftes als ‘vandaag ga ik een half uurtje wandelen’. Doe rustig, Virgo. Lees eens een boek.




LIBRA/WEEGSCHAAL

Je voelt je misschien nog steeds zwaar, maar deze maand heb je nog veel meer door hoeveel je omgeving voor je betekent. Kijk naar de vriendschappen die je hebt opgebouwd en de verbintenissen die je hebt gelegd, of dat nou in real life of op social media is gegaan. Er is altijd een community die openstaat voor jou, Libra, vergeet dat niet. Je bent als enorme flirt, in al je ijdelheid en intelligentie, in staat om jezelf te presenteren zoals je bent. Ook je onzekerheden horen daarbij. Plan deze maand wat meer online dates met vrienden. Koop een warme rode (tweedehands) sjaal. Bak een taartje voor twee. Durf te praten over wie je bent, met of zonder hilarische grappen.




SCORPIO/SCHORPIOEN

De thematiek van Scorpio season blijft doorzetten deze maand. Alle geheimen die je probeerde weg te drukken, vooral over jezelf, komen nu naar de voorgrond. Er kan een algeheel gevoel van spijt en schaamte heersen, maar dit is niet iets om bang voor te zijn. Wat jij denkt te hebben verborgen is voor de ander soms meer zichtbaar dan je zult geloven. Probeer je zelfreflecties te delen met je naasten, als je daar klaar voor bent, want ze zien dwars door je heen. Deze maand kun je afleiding zoeken door dingen te gaan maken, zoals muziek, protestborden of een DIY zine. Als het toch te intens wordt allemaal kun je altijd Frank Ocean opzetten en onder de dekens kruipen. 




SAGITTARIUS/BOOGSCHUTTER

Gefeliciteerd met je verjaardag! Dit jaar zal deze wat minder feestelijk verlopen dan gewoonlijk, omdat je meer geforceerd zult zijn om afstand te nemen van je naasten. Maar het is ook een maand waarin je veel te maken hebt met je zelfbeeld. Wat zijn de bepalende momenten geweest dit jaar waardoor je het roer wilde omslaan? Met de restricties rondom de pandemie zijn ook jouw plannen niet verlopen zoals je hoopte. Wees gerust, de omslag die je van plan bent te gaan maken biedt je enkel een pad met andere stenen, maar de richting waarop blijft hetzelfde. Durf toe te geven aan je emoties, want hoe langer je ze voor je houdt, hoe groter de uitbarsting zal zijn.




CAPRICORN/STEENBOK

De zon verlicht deze maand je 2e huis, het huis ruled by Taurus, die als geen ander weet wat self-care betekent. Weet je nog wel hoe je plezierig voor jezelf kunt zorgen, Capricorn? All work and no play mag dan wel je motto zijn, je gaat dit niet lang volhouden zonder af en toe op de pauzeknop te drukken. Laat jezelf niet zo gek maken en balanceer je harde werk met de hobby’s die je wilt uitproberen. Je staat te popelen om iets bij te dragen aan de maatschappij, politiek wat actiever bezig te gaan, maar voelt je misschien een beetje vastgeroest. Dit is de perfecte maand om ook bezinning en vermaak op de agenda te zetten.  




AQUARIUS/WATERMAN

Na een maand van naar binnen gekeerd leven, wordt dit de maand waarin je meer bezig gaat met community building. Je familie staat nog steeds centraal, maar ook je dagelijkse bezigheden met anderen komen onder een loep te liggen. Kijk hoe je dit jaar anders bent gaan communiceren, al dan niet online, en zie hoe je daar het beste uit hebt kunnen halen. Ook je nieuwe vrienden mogen je beter leren kennen, juist op persoonlijk vlak. De komende weken kun je je nog genoeg focussen op de mensen om je heen, maar vergeet ook niet af en toe een documentaire te kijken. Kom Capricorn season verandert de focus van het collectief naar je eigen emoties, dus let op jezelf.




PISCES/VISSEN

Scorpio season stond in het teken van creativiteit, maar nu is het tijd om diep te gaan, Pisces. Je familie, met alle imperfecties en intergenerationele trauma’s, wordt nu even een enorme prioriteit. Hoe cliché het ook klinkt, veel van hoe we handelen en denken komt voort uit de normen en waarden die we meekrijgen tijdens het opgroeien. Dat betekent niet dat je nooit anders kunt leven of denken, kijk maar naar Bell Hooks in All About Love of Rebecca Solnit in The Faraway Nearby. Begeef jezelf in rituelen van grounding, met witte salie, Florida water of het boze oog. Je intuïtie roept meer dan ooit dat je bewust stilstaat en bewust luistert, want er komt iets nieuws aan.

ArtikelenHasret Emine