Horoscoop: Welke persoonlijkheid neem je dit Saggitarius season aan?

Wat hebben alle Boogschutter-artiesten in mijn playlist met elkaar gemeen? Het zijn supersterren die per plaat een andere identiteit aannemen, een andere era belichamen. Het verleden is niet iets waar een Boogschutter in wil hangen, maar eclipsen houden wat achter ons ligt wel heel dicht achter ons...

Boogschutterseizoen kan vrij onvoorspelbaar zijn: de nodes (cycli) van de wereld verschuiven van Tweeling-Boogschutter naar Stier-Schorpioen. Zoals ik al vertelde in de Gemini horoscopen van afgelopen lente:

“Eclipsen zijn periodes van enorme groei en vinden plaats in cycli van anderhalf jaar, in twee astrologisch tegenovergestelde tekens. De cyclus van Boogschutter en Tweeling begon op 4 juni 2020 en eindigt dit najaar. Hoe we beter kunnen leren (Boogschutter) en hoe we beter kunnen luisteren (Tweeling) gaat op de schop.”

 In juni 2020 werd een beweging die al sinds 2013 actief is naar het wereldtoneel getild: Black Lives Matter. De cyclus van leren en luisteren slaat nu om naar een nieuwe cyclus van Schorpioen (wat we ontaarden en exposen) en Stier (wat we cultiveren en groeien). Op 4 november, toen de rellen in Rotterdam uit de hand liepen, begon de eerste eclips van deze cyclus - een nieuwe maan in Schorpioen. Een voorbode voor de zeitgeist van de komende 1,5 tot 2 jaar. 

Neptunus, planeet van het imaginaire, stationeert op 1 december direct: dagdromen is ook een vorm van self-care. In de vroege ochtend van 4 december is er een zonsverduistering en nieuwe maan in Boogschutter. Laat je reguliere nieuwe maan tradities even los: eclipse season is geen goed moment voor manifestaties of grote beslissingen. Rust, reflecteer en vraag raad aan de mensen die het liefdevol kunnen geven.

Mars verschuift op 13 december naar Boogschutter, maar pas op: dat Boogschutter het enige sterrenbeeld is met een wapen betekent niet dat je dat wapen altijd hoeft te gebruiken. Later op die dag gaat Mercurius naar Steenbok. Vanaf de volle maan in Tweeling op 19 december, wanneer ook Venus aan haar retrograde begint, zal de rest van december bedoeld zijn om 2021 opgeruimd en netjes achter te laten. Een vooruitzicht dat troost biedt in onstuimige Boogschutter buien. 

ARIES/RAM

Misschien ken je je innerlijke kind al heel goed, misschien verwaarloos je die wel een beetje. Een van de manieren om ook mini you te vieren is om terug te gaan naar je kindertijd: welk pretpark zou je nog eens willen bezoeken? Wat voor snoep lustte je als kind? Wat zijn de cadeautjes waar je op hoopte, maar die je nooit hebt gehad? Verwen jezelf, lieve Ram. Dat kan ook prima zonder geld uit te geven.

TAURUS/STIER

Er zijn zoveel manieren om schijncontrole te behouden over een situatie. Toch weet je diep vanbinnen dat controle niet mogelijk is, dat het vooral ook niet wenselijk zou hoeven te zijn. Weet je een onderscheid te maken tussen controle en zekerheid? Dat laatste is ook mogelijk zonder je angsten te projecteren. Het doet wonderen om al dat gemaal in je hoofd te delen met mensen die aandachtig luisteren.

GEMINI/TWEELING

Waar de nieuwe maan je misschien in onbekende wateren liet varen, zal de volle maan een moment zijn om echt even één op één te zijn met jezelf. Waar botsen de twee kanten van jezelf het meest? Zie de rode draad door je vriendschappen, voel waar het van is gemaakt en luister naar het geluid dat het produceert. Je bent sinds juni vorig jaar meer veranderd dan je denkt: maak een lijstje met memorabele momenten.

CANCER/KREEFT

Je bent comfortabel in je gevoelens, voelt aan waar anderen behoefte aan hebben maar kunt ook wat leren van vragen stellen, in plaats van aannames te maken. De kritiek die je toont voor je dierbaren, hoe goedbedoeld ook, is geen kritiek waar ze om vragen. Acceptatie is ook een vorm van liefde. Keer eens rustig naar binnen, zonder toeschouwers. Luister naar je ademhaling, je rommelende maag, je onrustige benen.

LEO/LEEUW

Als je ergens aan begint wil je graag dat het meteen goed gaat. Wetend dat dit nog zo’n vaardigheid is die je even onopgemerkt toevoegt aan je lijst met talenten. Maar ook leren is een avontuur, lieve Leeuw. Volg eens de interessevelden waar je een tipje van de sluier van ziet, maar die toch je honger naar kennis aanwakkeren. Ook zonder applaudisserend publiek is je groei en verandering waardevol. Vergeet dat niet.

VIRGO/MAAGD

Net nu je weer klaar was om wat vaker de deur uit te gaan ‘s avonds laat, sluit alles om 17.00 uur. Je voelt ergens ook steeds meer dat je klaar bent om jezelf te tonen aan de buitenwereld. Op wat voor manier ga je dit doen? Gooi je je social media om, verander je je haarkleur of hanteer je je grenzen stricter door niet zomaar ja te zeggen op een date in dat café waar ze geen lekkere koffie hebben?  

LIBRA/WEEGSCHAAL

Niet alle Weegschalen zijn sociale vlinders. Gelukkig hoeft dat ook niet: helaas zijn er ook in astrologie denkbeelden die normatief kunnen zijn. Je sociale leven krijgt wel een beetje een boost dit seizoen. Het is nog steeds aan jou om te beslissen of je ingaat op dat verzoek, of je zin hebt om die persoon in je leven toe te laten en vooral of je er mentale energie voor hebt. Cijfer vooral niet jezelf weg, lieve Weegschaal. 

SCORPIO/SCHORPIOEN

Het kan aanvoelen alsof de onstuimigheid om je heen een continuïteit is van het gehele, spannende jaar. Je hebt zoveel geleerd en ingezien, terwijl je van tevoren dacht daar niet klaar voor te zijn. Nog steeds zijn er diepe vragen waar je mee rondloopt, maar die je niet durft te stellen. Wees ook zelf-reflectief in het proces. Je kunt blijven hopen dat anderen je begrijpen, maar vertrouwen komt van beide kanten.

SAGGITARIUS/BOOGSCHUTTER

Gefeliciteerd, lieve Boogschutter! Grappig hoe zoveel Boogschutter-energie in de planeten (en in de lucht) ervoor zorgt dat iedereen chaotisch wordt hè? Terwijl jij juist je chaos weet te balanceren, orde hebt gecreëerd in je onvoorspelbaarheid. Kijk terug naar de maanden sinds juni 2020: op welke (nieuwe) manieren ben jij gaan leren? Vier dit jaar niet alleen je verjaardag, maar ook je groei. Tot diep in de nacht. 

CAPRICORN/STEENBOK

Jouw seizoen is nog niet begonnen, maar de energie zal mid-december al zijn intrede maken in onze levens. Venus, planeet van de liefde, is vanaf 19 december veertig (!) dagen lang retrograde in jouw teken. Retrogrades zijn periodes van herevaluatie. Venus draait om platonische, romantische en vriendschappelijke relaties, (materiële) bezittingen en schoonheid. Stel vragen aan jezelf. Wees open voor de antwoorden. 

AQUARIUS/WATERMAN

Dit zijn de laatste dagen waarop Jupiter, planeet van expansie, groei en geluk, in jouw teken hangt. Wanneer het in december doorschuift naar Vissen kan de impact sterk zijn: net nu je denkt stabiliteit te hebben gevonden kan er weer van alles veranderen. Rust vind je ook in het onverwachtse, lieve Waterman. Moeilijke keuzes kunnen het leven echt wel makkelijker maken. Wees open en blijf erover praten. 

PISCES/VISSEN

Wanneer Neptunus uit de retrograde komt kan het feestje weer beginnen: intense dromen, wegdwalen tijdens belangrijke momenten van je leven, details missen maar toch improviserend uit een lastige situatie komen en vooral: creatie na creatie baren alsof het helemaal geen moeite kost. Je bent weer back van weggeweest, al weet je niet meer precies waar je heen was met je hoofd. Welkom terug.

ArtikelenHasret Emine