ERROR met Ibtissam Abaaziz over hoe islamofobie het alledaags leven van moslims beïnvloedt

Hoe praat je over niet meer geloven in Allah, zonder dat je je eigen community schaadt? Of over je mentale gezondheid, wanneer het onderwerp taboe is? Of over hoe islamofobie je dagelijkse leven beïnvloedt (en schaadt!). Daarover en meer gaat Suzan Yücel in Error de podcast in gesprek met mensen uit de community. Op een openhartige, kwetsbare en soms een beetje een ongemakkelijke manier praten ze over onderwerpen die te vaak nog onbesproken blijven. In de vijfde aflevering spreekt Suzan met Ibtissam Abaaziz over als zichtbare moslim bespuugd en uitgescholden worden.

Zichtbare moslims die bespuugd en uitgescholden worden, etnische profilering en moskeeën die te maken krijgen met vandalisme. Allemaal zijn het uitingen van islamofobie. In deze aflevering praat Suzan met Ibtissam over de nasleep van de terroristische aanslagen van 9/11 op de Twin Towers en hoe dat twintig jaar na dato nog steeds invloed kan hebben op het leven van Nederlanders met een islamitische achtergrond. 

Ibtissam Abaaziz is promovenda aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, mede-oprichter moslimvrouwencollectief SPEAK, alsook mede-oprichter en woordvoerder van stichting Meld Islamofobie. 

Verder praten ze over alsmaar stijgende gasprijzen en brievenbusfirma’s. 

Beluister de hele podcast hier of via Spotify.

Audio en VideoSuzan Yucel