Horoscoop: waarom alle rappers Geminis zijn

Het is het seizoen van je favoriete rapper! Deze maand staat in het teken van urenlange zoektochten in de diepste hoeken van het internet, concentratieproblemen, alle kanten van een situatie bekijken en een beetje miscommunicatie. Maar de planeten zijn bezig met massale transities: met retrogrades en eclipsen worden we de komende weken iets te fel vooruitgeduwd. Laat die dertig tabbladen openstaan, zet wat koffie en kies een afspeellijst die past bij je huidige gemoedstoestand, voor je deze horoscopen gaat lezen.

Alle rappers zijn Tweeling. Oké, misschien niet allemaal, maar de meesten wel. En ze zijn ook nog eens allemaal anders. De veranderlijkheid van een Tweeling kan een teken zijn van onbetrouwbaarheid, maar is het niet juist mooi dat we als mens groeien? Dat je de ene week fel nee zegt tegen iemands plan, om de week erna terug te komen op je mening? Ik nodig je uit om de komende maand flexibeler te worden.

Het is hard nodig om niet te halsstarrig vast te houden aan je plannen, want naast Pluto, die in april retrograde ging, volgen er nog drie andere planeten die in tegengestelde richting roteren ten opzichte van naburige hemellichamen. In tegenstelling tot de meeste astrologie memes zijn retrogrades geen periodes van ongeluk, maar is het wel een tijd van introspectie en levenslessen. Saturnus, planeet van de gevestigde orde, wijst ons van 23 mei tot en met 11 oktober op menselijke onkunde in de structuren van de samenleving. Mercurius, planeet van communicatie, is van 30 mei tot en met 23 juni retrograde in Tweeling. Pas op voor volle glazen naast je laptop of opdringerige smsjes van je ex. Jupiter, planeet van geluk en groei, laat ons tussen 21 juni en 18 oktober zien hoe we creatiever kunnen ontspannen. Boek een tarotlezing, ga naar een naaktstrand (als het nog ooit zomer wordt) of bak veganistische wietkoekjes voor jezelf.

Er vinden ook twee belangrijke eclipsen plaats dit seizoen: een volle supermaan en totale maansverduistering in Boogschutter op 26 mei, en een nieuwe maan en zonsverduistering in Tweeling op 10 juni. Eclipsen zijn periodes van enorme groei en vinden plaats in cycli van anderhalf jaar, in twee astrologisch tegenovergestelde tekens. De cyclus van Boogschutter en Tweeling begon op 4 juni 2020 en eindigt dit najaar. Hoe we beter kunnen leren (Boogschutter) en hoe we beter kunnen luisteren (Tweeling) gaat op de schop. Gun jezelf de flexibiliteit om te groeien, maar pas vooral in juni op dat je met Mars in Leeuw niet te verdedigend bent over je wisselende meningen. Met Venus in Kreeft is het belangrijk om juist meer toenadering te zoeken naar elkaar, niet minder.


ARIES/RAM

Dit seizoen staat volledig in het teken van communicatie. Wat voor belangrijke gesprekken je ook zult voeren: wees voorbereid. Zelfs voordat Mercurius retrograde begint zal de schaduwperiode van deze planeet effect hebben op je woorden. Kies ze zorgvuldig uit, maar verlies jezelf niet uit het oog. Wat je ook te zeggen hebt; je omgeving, gemeenschap en gekozen familie zijn er voor je. Meer dan je misschien denkt. Schroom niet om hen om hulp te vragen. En als dat niet lukt is het nooit een slecht plan om een dagje te gaan wandelen in een natuurgebied, ergens aan de kust, waar de zee je zorgen met zich mee lijkt te nemen.


TAURUS/STIER

Het seizoen van de Tweeling kan aanvoelen als een verlengd seizoen van de Stier. De zon schijnt nu op je tweede huis, het huis waar de Stier over heerst. Wat voor middelen heb je ter beschikking wanneer het gaat om het beheersen van je inkomen en uitgaven? Zie je wel in hoe veranderlijk je bent op dit gebied? Het is niet wijs om bij een Stier aan te kloppen met woorden als ‘zuinig’ of ‘duur’, maar dit is juist de tijd om wat kritischer naar cijfers te kijken. Gelukkig kun je altijd blijven genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een zachte badjas, kamerplanten in bloei of okergele kaarsen.


GEMINI/TWEELING

Gefeliciteerd, Tweeling! Wees je grappigste, opvallendste, verwarrendste en meest vermakende zelf! Is het jouw taak om anderen te overtuigen dat multitasken juist wel werkt, of is het hun probleem dat zij denken dat het onmogelijk is? Niemand weet hoe jij tot diep in de nacht filmpjes kunt kijken op je telefoon, om de dag erna op 3 uur slaap te werken terwijl je alles overdenkt. Je wordt two-faced genoemd, maar dat is puur omdat je meezwemt in de normen van de samenleving. Doen alsof je je werk leuk vindt, je collega aardig vindt, je oude vlam nog kunt uitstaan… Het is een vorm van kunst wat jij doet.


CANCER/KREEFT

Lieve Kreeft, je hoeft je niet continu bewust te zijn van iedere emotie die door je lijf raast. Zijn het intense realisaties die je meemaakt, of ben je iets te diep in jezelf aan het vallen? Zonder begeleiding of ankers kun je makkelijk verdwalen in je innerlijke wereld van geheimen. Schrijf op wat je niks meer kan bieden, wat je wilt loslaten, maar vooral waar je dankbaar voor bent. En zoek de mensen op die die dankbaarheid in je versterken. Wees flexibel in de manieren waarop je voor jezelf zorgt. Probeer eens een klein rondje te wandelen, of haal een doosje donuts met veel te felle kleuren.


LEO/LEEUW

Je vangt vanzelfsprekend aandacht, waar je ook bent. Toch worden er nu extra spots op je gericht, of je dat nou wil of niet. Je wordt benaderd door mensen die graag willen dat je onderdeel uitmaakt van hun organisatie of clique, maar in hoeverre wil jij dat? Kun je je energie uitbesteden aan meerdere gemeenschappen, of bouw je liever aan de fundamenten van degenen die je al toevertrouwt? Waak voor achterliggende intenties en laat twijfels je helpen om je grenzen af te bakenen. Duurzame relaties kun je opbouwen als je beiden respectvol en gelijkwaardig naar elkaar toe beweegt. En als er genoeg spontane doch mooie foto’s van je worden gemaakt.

VIRGO/MAAGD

De zon schijnt op je Midhemel de komende weken, accentueert de twijfels over de richting die je leven op gaat. Natuurlijk plan je van alles in, hoe je wilt leven; wat je wilt doen, maar natuurlijk trekken externe factoren ook onbedoeld en onverwachts anderen conclusies dan jij. Er hoeft maar één klein inzicht te zijn en je neigt naar contemplatie. Zie dit als een kracht: liever doordachte plannen, dan half afgemaakte projecten waar je een overvloed aan mogelijkheden in ziet. Probeer niet te hard zijn op jezelf. Laat het leven spelen met je dromen, je zult er altijd genoeg hebben om toch weer iets anders te gaan doen.


LIBRA/WEEGSCHAAL

Dit is een tijd om te duiken in Kennis, Feiten, Informatie. Alles met een hoofdletter, want waar de gemiddelde lezer niet verder komt dan de eerste drie hoofdstukken, lees jij zelfs alle voetnoten door (‘daar vind je soms meer uitleg dan in het verhaal!’ hoor ik je al roepen). Levenslessen en ervaringen staan centraal in deze periode. Welke grote keuze(s) stel je al maanden uit? Wat houdt je tegen? Richt de denkbeeldige cameraploeg van de denkbeeldige documentaire over je leven op jezelf, en bevraag alles. Er zijn nooit te veel vragen, maar er zijn soms wel antwoorden die niet makkelijk te vinden zijn. Laat je niet ontmoedigen.


SCORPIO/SCHORPIOEN

De komende maand lijken er puzzelstukjes die je misschien een tijd uit het oog was verloren op hun plaats te vallen. Ondanks de hectiek van de wisselende planeten weet jij dicht bij jezelf te blijven. Juist om deze reden kun je proberen om je blik meer naar buiten te keren. Je zult misschien merken dat je niet te intens bent voor iedereen, dat er ook mensen zijn die houden van die intensiteit. Menselijk zijn de emoties die door nota bene mensen zelf worden afgekaatst. In het seizoen van de Tweeling kun je meer gelijkgezinden tegenkomen. Of dat nou in het echt gebeurt, of dat je jezelf herkent in films met een complexe hoofdrolspeler.


SAGGITARIUS/BOOGSCHUTTER

Bel! Je! Vrienden! Nou! Eens! Op! Ja juist, diegenen die je het afgelopen jaar nauwelijks hebt gezien of gesproken, maar die nog altijd aan je refereren op feestjes omdat ze vol zitten met anekdotes over jou. Grappige, ontroerende, onvergetelijke anekdotes. Je hoeft je natuurlijk voor niemand anders voor te doen dan je bent, maar het kan zomaar zijn dat de restricties van de pandemie meer impact hebben gehad dan je zelf doorhebt. Waarschijnlijk weten we pas over een paar jaar wat voor effect het op ons allemaal heeft gehad, maar ondertussen zijn er genoeg manieren om die anekdotes over jezelf voort te zetten, of nieuwe te creëren, ook op afstand. 


CAPRICORN/STEENBOK

De zon reist de komende weken door het huis dat met gezondheid en werk te maken heeft. Nu sta je toevallig bekend als een harde werker en weet je als frequente lezer van deze horoscopen dat ik je vaak vertel minder te werken. Dus, lieve Steenbok. Luister naar jezelf. Niet naar de stem die alle mogelijke projecten die er tof uitzien wil aannemen, maar de stem die is vergeten hoe te ontspannen. Luister naar de spieren en pezen in je lichaam. Luister naar je ademhaling. Luister naar de vogeltjes in het bos. Weet je nog, die kleine wezens met vleugels die lieflijke geluiden produceren? Luister naar die rust.


AQUARIUS/WATERMAN

Omarm je creativiteit! Ga op een spontane solo roadtrip! Maak nieuwe vrienden die je niet vaker dan twee keer in je hele leven zult zien! De komende weken zullen na zo’n intense periode wat luchtiger aanvoelen. Neem alle tijd voor rust en plezier. Niet voor niets bestaan er queer collectieven die Joy Is An Act Of Resistance belichamen: ook vreugde en plezier zijn belangrijk als tegenreactie en tegenstrijd. Maar hou je eigen grenzen, en die van de ander, goed in de gaten. We kunnen er niet continu voor anderen zijn, noch kunnen anderen altijd voor ons beschikbaar blijven. Dweil niet achter open kranen aan, lieve Sisyphus.


PISCES/VISSEN

Er komt een periode aan waarin je vooral kunt focussen op zorgzaamheid. Niet alleen voor jezelf, juist ook voor je naasten. Denk aan avonden op je balkon met je geliefdes’ favoriete snack van de Italiaanse traiteur, of juist een weekje vrij voor een rustige thuisvakantie. Zijn je katten toe aan nieuwe slaapmandjes? Voelt je matras nog comfortabel? Vragen je vrienden nog steeds zo vaak om je huisgemaakte kimchi, dat je toch maar weer een grote hoeveelheid maakt volgens het recept van je Koreaanse overgrootmoeder? Liefde heb je in overvloed dit seizoen, maar hou je agenda goed in de gaten. Soms mag je ook even helemaal niks doen.



ArtikelenHasret Emine