Horoscoop: Calling all emo's, het seizoen der Kreeften is hier

Welcome to cry baby season <3 Omarm je emoties deze maand, want als je ze probeert te ontlopen zullen ze tien keer zo hard terugkomen. Naast alle huilbuien is het ook tijd om te flirten met de toekomst. Met hier en daar een buitje dromerige nostalgie en romantische melancholie natuurlijk, want Kreeften leven altijd een klein beetje in het verleden.

Als een Kreeft erachter komt dat jullie dezelfde schoenmaat hebben kun je er bijna zeker van zijn dat er schoenen worden uitgeleend, gedeeld, weggegeven. Kreeften zorgen voor je, voelen met je, luisteren naar je en geven veel, maar verwachten ook best wat terug. Je moet natuurlijk wel aanvoelen wat het precies is dat de Kreeft wil, want ze gaan er heus niet zelf om vragen. Let dus een beetje extra op jezelf en elkaar de komende weken.

Op de avond van 24 juni was er een supermaan in Steenbok, terwijl de maan lijnrecht tegenover de zon stond, waardoor er een dilemma naar de voorgrond van je bewustzijn werd gedrongen. Een dag later begon Neptunus’ jaarlijkse retrograde. Als de planeet van illusies vanaf de aarde achteruit lijkt te draaien wordt er een roze bril van ons afgezet. Met Mercurius die niet meer retrograde is, maar nog in een post-schaduw periode zit, lijkt de tijd langzamer te gaan dan we gewend zijn van het seizoen van de Tweeling. Gelukkig verschuift tijdens deze oneindige eerste week Venus naar Leeuw, waar het met Mars zorgt voor nog meer dates met je vrienden, (platonische) geliefden en mogelijke (werk)partners.

De nieuwe maan in Kreeft op 10 juli is het perfecte moment om op te schrijven wat voor nieuwe plannen je wilt maken voor de toekomst. Met alle buitenplaneten die retrograde zijn is de enorme drang naar verandering op een hoogtepunt. Let wel: ook Chiron, de gewonde heler, stationeert retrograde vanaf 15 juli. Door de versoepelingen lijkt het alsof de pandemie voorbij is, maar niets is minder waar. In het geval van Chiron is het belangrijk waakzaam te zijn over alles wat met heling te maken heeft. Niet alleen de pandemie, ook je eigen innerlijke groei en emotionele ontwikkeling. Retrogrades zijn niet zozeer ‘slecht’, maar lijken zo omdat de thema’s rondom die planeet meer onze focus krijgen. We laten los, breken vrij, reflecteren en proberen de knopen vast te maken.

Zie deze horoscopen als handvaten voor je toekomst, een manier om voorbereid de onvoorspelbare toekomst in te gaan. Wil je een soundtrack voor de komende maand? Luister hier naar mijn Cancer playlist, waar ik verschillende Kreeften die muziek maken bij elkaar heb gebracht.  

ARIES/RAM

Je mag weer, lieve Ram. Trek alles uit de kast om te doen wat JIJ wilt doen, waar JIJ voor staat, ongeacht het oordeel dat eraan hangt. Eigenlijk weet je zelf ook dat jouw normen en waarden enorm aan het veranderen zijn, maar luister je daadwerkelijk naar jezelf? Voor iemand die zo goed adviseert, mag je ook weleens compassie tonen en geduldig zijn naar jezelf. Ook in vrijheid schuilt privilege, maar zelfs binnen de randen van jouw bestaan krijg je de dingen voor elkaar die prioriteit hebben. Het tempo van de wereld past zich weer aan aan het jouwe, je haalt al die langzame lopers in en raast vooruit. Vergeet niet af en toe een break te nemen.

TAURUS/STIER

Het afgelopen jaar ben je meer dan ooit op jezelf geweest. Niet omdat je niemand wilde zien, maar omdat het even niet leek te kunnen. Kijk hoeveel je hebt verwerkt, hoeveel er nog aankomt, hoe vol van leven je kunt zijn op zelfs de donkerste dagen. Het seizoen van de Tweeling bracht je al terug naar oude vrienden, maar deze maand komen er ook wat nieuwe bij. Pas op dat je je agenda niet volplant. Het kapitalisme laat ons denken dat productiviteit gelijk staat aan geluk, maar je mag je eigen definitie van succes vormen. En laten we eerlijk zijn: het gaat jou niet om succes, maar om verbinding. Bouw die collectieven in je eigen tempo.

GEMINI/TWEELING

Ik heb nog nooit zoveel geluidsoverlast gehad tijdens de pandemie als de afgelopen weken. Tweelingen weten hoe ze moeten feesten, maar die post-verjaardagskater kan altijd harder aankomen dan je denkt. De komende weken zoomen in op de gevoelens die je niet zo makkelijk durft toe te laten. Wees niet bang om hulp te vragen. Je kunt niet alles alleen met jezelf en je drukke brein oplossen. Gelukkig zorgt het ook voor wat verlichting in het alledaagse: sluimer de avonden door, neem een bad vol zout, blijf een hele nacht op met je beste vrienden en kijk uitgebreid naar de maan. Jou kennende weet je tegen het einde van de maand exact op te noemen hoeveel kraters ze heeft.

CANCER/KREEFT

Gefeliciteerd, lieve Kreeft! Wat geef je jezelf dit jaar? Een knuffel, een nieuwe playlist met emotionele clips uit reality tv-shows, een iets te dure set lingerie of een date waarop je ‘m zult dragen? Dit is de maand van het jaar waarin iedereen om je heen heel even een zachtheid opzoekt waar jij van lijkt te zijn gemaakt. Toch zijn er ook intense stormen in jou (zoals gewoonlijk) die de komende tijd wat meer aandacht van je zullen vragen. Laat die kritiek op je geliefden los en probeer even op jezelf te focussen. Hoe leef jij met jezelf, zorg je voor jezelf en bewaak je grenzen? Tijd en energie zijn beweeglijker dan je denkt.

LEO/LEEUW

Thuis. Eindelijk, even aarden, met nog altijd een onrustig gevoel omdat je nooit genoeg lijkt te doen. Je zit vol met ideeën maar lijkt soms ook te vergeten dat het geen haast heeft allemaal. Met je verjaardag op komst is dit een comfortabel moment om het afgelopen jaar voor jezelf samen te vatten. Doe dit niet alleen, vraag om nazorg. Het is jammer dat basic astrologie memes doen lijken alsof Leeuwen enkel egocentrisch zijn, want je bent ontzettend zorgzaam en offert veel meer dan je omgeving doorheeft. Ook hulp vragen is sterk, zelfs al laat het je kleiner voelen dan je bent. Gelukkig kun je dat altijd compenseren met je charme en eyeliner.

VIRGO/MAAGD

Ik wilde bijna vragen of je klaar bent om een paar weken in regelmodus te zijn, maar dat ben je van nature al. Wat staat er nog op een van je to do-lijstjes? Welke hokjes zijn er nog niet afgevinkt? In rap tempo ga je ze de komende weken af, leg je verbanden tussen situaties die onmogelijk leken en waar je al tijden tegenaan liep. Het is alsof je die opdringerige onzekerheid even kunt uitzetten, om vervolgens veel te uitgebreid en lang te lezen over onderwerpen die pas eergisteren je leven inkwamen. Deel je vreugde met de mensen die je bijna dagelijks probleemloos kunt spreken. (Ja, ook memes uitwisselen telt als gesprek).

LIBRA/WEEGSCHAAL

Je kunt niet om de kaders van je fundamenten heen, lieve Weegschaal. Cijfer het niet weg, maar probeer met zorg en aandacht je basis te versterken. Voor een teken dat bekendstaat als degene die nooit een keuze kan maken ben je namelijk vrij stabiel. Erken je dat wel vaak genoeg? Kijk hoe vastberaden je bent in je passies, hobby’s, de mooie dingen in je huis en je naasten. Jouw wil is iets waar niet mee kan worden gespeeld, zelfs al kom je zachter over dan je bent. Die prijzige kleedjes voor op de bank mag je ook weleens gebruiken om onder te liggen, wanneer je jezelf net zo vasthoudt als je met anderen doet.

SCORPIO/SCHORPIOEN

Ein-de-lijk! De zon is weer eens in een waterteken! Tijdens deze maand betekent dat voor jou vooral speelsheid, strandtentjes en consentvolle seks, als je niet aseksueel bent natuurlijk. Ik denk dat je zo maar de juiste mensen kunt tegenkomen, degenen die, zoals ik vorige maand al schreef, jou niet ‘te intens’ zullen vinden. Ergens in de komende weken kun je ook inzien waar dat door komt. Water-eigen is het om meer te geven dan te nemen, ook als het gaat om kritiek. Vergeet niet jezelf af en toe een spiegel voor te houden. Anders kan die zorgeloosheid die je voelt omslaan in vluchtgedrag, ook van jezelf.

SAGGITARIUS/BOOGSCHUTTER

Ergens is er een balans te vinden tussen alle opdrachten die je nog moet afmaken en de rust die je voor jezelf wilt pakken. Met de vervroegde versoepelingen voel je misschien een druk om zowel veel gedaan te krijgen als veel mensen te zien, maar als je je vrienden vorige maand hebt gebeld kunnen ze heus nog wel wat langer wachten om je te zien. Zonder balans raak je los van die enorme wil die in je zit, lieve Boogschutter. Je hebt ’t nodig wanneer je straks een klein stadje in de bergen ontdekt of uit het raam van een vliegtuig fantaseert over wat het leven je zal brengen en van je zal nemen het komende jaar.

CAPRICORN/STEENBOK

Alle Steenbokken in mijn leven genieten uitgebreid van hun vrije dagen. Ik kan je blijven vertellen om tussentijds je grenzen in de gaten te houden en niet teveel hooi op je vork te nemen, maar gelukkig lukt het je ook om na je drukke periodes helemaal niks te doen. Hoeveel vrienden ga je zien voordat je weer wekenlang offline gaat onder het mom van vakantie? Lieve Steenbok, jij koppige harde werker, er zijn mensen in je leven die willen luisteren naar iets anders dan je werkverhalen. Ze willen horen hoe je je voelt, wanneer je voor het laatst voor jezelf hebt gekookt, waar je onzekerheden liggen. Durf te vertrouwen, met oog op je grenzen natuurlijk.

AQUARIUS/WATERMAN

Voor iemand met water in de naam ben je niet zo op je gemak in de woelige wateren van de Kreeft. Waar de afgelopen weken meer inzichten brachten over hoe je je werk wilt indelen, kun je nu landen in de onzekerheid van je diepste gevoelens. Weet dat je ze niet hoeft te verbergen van je naasten, dat ook emoties er mogen zijn en kunnen worden gedeeld zonder geintjes of uitbarstingen. Neem de komende maand de tijd om beetje bij beetje te openen. Niet alleen naar je omgeving, maar ook naar jezelf. Wees eerlijk tegenover de spiegel. In die hevige wateren zijn ook manieren tot zelfzorg te vinden. Blijf moedig en zwem door, lieve Waterman.

PISCES/VISSEN

Ben je je zomer al aan het volplannen, of ga je weer doen alsof je best spontaan kunt zijn? Wat het ook wordt, je gaat je niet vervelen de komende tijd. De kans is groot dat je nieuwe interesses zult vinden en kunt duiken in alles waar je ook maar een beetje euforisch van wordt. Hoe lang is het geleden dat je een nieuwe manier om je te uiten hebt geprobeerd, of een oud talent hebt benut dat je een tijd hebt laten sloffen? Je kunt verschillende dingen uitproberen zonder je ergens aan te verbinden. Lees, luister, leer, voel, verf, fotografeer, film, schrijf, kijk, zing, acteer, bestudeer, bekritiseer (met empathie), laat voorlezen, voordragen, voordoen en absorbeer.

ArtikelenHasret Emine