Horoscopen voor het Kreeft-seizoen 2023

Eens in de anderhalf jaar wisselen de North en South Node in astrologie (de ‘knooppunten’ van het heelal) van teken. In juli verhuizen ze naar Ram en Weegschaal zo komt de balans tussen het zelf en het collectief onder een vergrootglas. Met de retrograde van Venus op komst, terugdraaiend uit de hemel, is die balans ook hard nodig: wie weet welke platonische vlam of interessante onbekende je straks tegenkomt? Laat jezelf verrassen, want de zomer is zó voorbij.

Lees de horoscopen vanuit je ascendant of sterrenbeeld, ze zijn voor beide geschreven.

CANCER / KREEFT

Eens in de anderhalf jaar vindt er een Venus-retrograde plaats; een reden voor mensen om contact te zoeken met hun ex of te ‘U-haulen’ (heel snel te gaan samenwonen) met een verse vlam. De komende weken word je herinnerd aan alle andere vormen die de liefde kan aannemen: liefde voor je gekozen familie, je alleenstaande oudere buurvrouw waarvoor je elke woensdagmiddag boodschappen doet of die ene schrijver die jou toonde dat levensverhalen als de jouwe ook in een boek thuishoren. Schrijf met de nieuwe maan op 17 juli een brief aan je toekomstige zelf en open die pas op je volgende verjaardag. Benoem in de brief alle zorgen die momenteel door je hoofd gaan. Laat dan de zomer je meenemen in een liefdevolle sluimer, één waarin de zorgen die je opschreef soms even uit je bewustzijn lijken te verdwijnen. Ook jij mag wel eens op slaapstand staan.

LEO / LEEUW

Venus is retrogade vanaf 23 juli, enkele momenten voordat Leo season start. Het kan geen kwaad om voor die tijd een som te maken van de disbalans in je leven. Waar mag je meer op bezuinigen en waar mag je veel meer van vragen? Het gaat hier niet alleen om je relatie tot geld; de eeuwige discussies over of je een huis gaat kopen in een land dat over een paar decennia onder water zal staan en of je blijft genieten van je wekelijkse koffie buitenshuis, mag je blijven voeren. Maar kijk eens naar de disbalans in je interpersoonlijke relaties: aan welke zou je meer aandacht mogen besteden en welke slurpen je energie?

VIRGO / MAAGD

Je organisatiedrift krijgt een boost vanaf 10 juli, wanneer Mars, de planeet van actie, door je teken heen reist. Mars is ook een planeet die conflictueus kan zijn, één die net zoveel waarde hecht aan orde als jij. Zijn er onopgeloste zaken die al maanden aan je blijven hangen? Situaties waar je tot dusver geen energie of motivatie voor hebt gehad, maar die écht een keer moeten worden afgerond? Mars helpt je deze aan te pakken op een manier die je kunt doortrekken naar een duurzame en langdurige constructie. Wees niet bang om kritisch te zijn op je eigen flaws: niemand heeft alles perfect onder controle.

LIBRA / WEEGSCHAAL

Er zijn meerdere mensen in mijn leven die helemaal niet van de zomer houden. Elke dag naar buiten moeten gaan, in de zon moeten zitten en daar ook nog eens heel erg blij over moeten zijn, vinden zij onzin. Vooral gezien het feit dat vele vrouwen en femmes bijna dagelijks worden gecatcalled. Ga eens bij jezelf na of je evenwichtig omgaat met de tijd die je thuis besteedt ten opzichte van de tijd die je buitenshuis bent: is deze balans er één die werkt voor je, of mag je hier schuiven met prioriteiten? Het concept ‘thuis’ hoeft overigens geen fysiek huis te zijn: misschien is jouw thuis een persoon of een state of mind.

SCORPIO / SCHORPIOEN

Oké, je bent soms misschien mysterieus en moeilijk te doorgronden, maar je bent ook echt wel capabel om heel erg sociaal te zijn. Dat betekent niet dat je het meteen gaat hebben over je diepste geheimen, natuurlijk. Er zijn meerdere manieren om open een gesprek te voeren, zonder dat mensen doorhebben dat je maar een klein percentage toont van wat er allemaal in je hoofd omgaat. Laat je sociale kant even naar de voorgrond treden de komende weken. Wie weet waar je nieuwsgierigheid toe zal leiden, welke mogelijkheden er op je pad verschijnen, wat voor avonturen ze met zich meebrengen.

SAGITTARIUS / BOOGSCHUTTER

Ik heb ontzettend veel clichés gelezen in astrologie die in de praktijk niet altijd kloppen. Natuurlijk zijn clichés er met een reden; ze tonen ons hoe massaal sommige misconcepties kunnen zijn. Zoals dat boogschutters alleen maar hun eigen ding willen doen, onafhankelijk van iedereen. Jij weet zelf ook dat je juist wilt en kunt bouwen op je naasten, hoe passievol je je inzet voor hun welzijn. Niet alleen binnen je polycule, ook in je zakelijke samenwerkingen. Hou de komende tijd de balans in de gaten tussen je eigen behoeftes en je goedbedoelde helpende hand: passie kan er ook voor zorgen dat je jezelf kwijtraakt en je je eigen grenzen uit het oog verliest.

CAPRICORN / STEENBOK

Ergens ‘een einde aan knopen’ kan soms voelen alsof je iets achterlaat wat je nooit meer zult ervaren. Alsof je dat boek nooit meer met verse ogen zult lezen, omdat je al weet hoe het plot zal verlopen. Zie de start van deze zomer als het einde van december, een moment om te zitten met de boeken die je hebt gelezen om te reflecteren op een nieuw ‘jaar’ of tijdperk. Zo zul je wellicht zien dat de eindes die je voelt aankomen niks voorstellen bij de eindes die al achter je liggen, eindes die je hebt overleefd.

AQUARIUS / WATERMAN

Als je nog geen dagboek hebt is dit hét moment om er één te starten. De kracht van dagboeken is er één die in mijn ogen niet mag worden onderschat. Opschrijven waar je dagelijks mee rondloopt kan tonen welke gedachten hardnekkig blijven terugkomen. Je kunt je zelfs over een aantal weken hardop afvragen of het niet zou helpen als je die gedachten van je af tilt, zodat je ruimte overlaat voor andere gedachten met andere perspectieven. Natuurlijk is anxiety niet iets wat met een dagboek wordt opgelost, maar weten waarom je denkt zoals je doet, is een stap richting jezelf beter leren kennen. Een gave die nodig is om niet alleen eerlijk te zijn tegenover jezelf, maar ook naar je omgeving toe.

PISCES / VISSEN

Inspiratie kan voortkomen uit verschillende disciplines, bronnen en tijdperken, zolang je maar openstaat voor verrijking van kennis, inzichten en belevenissen. Met al die verschillende hobby’s van je heb je het vast al druk genoeg, maar ik wil dat je probeert een vakgebied op te zoeken dat je nog niet kent. Dompel je onder in deze nieuwe hobby, alsof je een detective bent die zich laat omscholen tot expert om een mysterieuze zaak op te lossen. Stap in de wereld van Chinese sci-fi, bijvoorbeeld, of leer glutenvrij bakken. Deze inspiratie komt goed van pas voor je hot girl summer… of rat girl summer.

ARIES / RAM

Conflicten zijn geen eindstation. Ze zijn er om ons te helpen dichter bij elkaar te komen, of te tonen van wie of waarvan we meer afstand mogen nemen. Hoe ga je om met conflicten als ze aan het oppervlak zwemmen, maar nog niet tot uitbarsting zijn gekomen? Bewegen rondom deze gevoelige kwesties is al zwaar genoeg, dus hou ze niet voor je. Maak ze bespreekbaar in een omgeving met mensen bij wie je je veilig bij voelt. De rol die jij hebt in het leven van je naasten is geen one way street: zij zijn er ook om jou vast te houden.

TAURUS / STIER

Al je harde werk mag nu worden omgezet in hard play. Laat je meenemen naar een festival waar je nog net één naam van de line-up kent. Vind een plek in de stad waar je deze zomer comfortabel kan lezen en verdwijnen in het verhaal. Nodig je vrienden uit om samen op een terrasje te zitten, enkel om de reden dat het lekker weer is en je ze al een tijdje niet hebt gezien. Er zijn talloze manieren om te genieten van gezelschap terwijl je je kritische stem blijft gebruiken. Ook op informele manier kun je plannen smeden tegen het kapitalisme of om microaggressies bespreekbaar te maken.

GEMINI / TWEELING

Wat ik zo fijn vind aan Tweelingen is dat ze een eeuwig veranderlijke aard hebben. Dat mensen het regelmatig veranderen van mening associëren met onbetrouwbaarheid hoeft niet jouw probleem te zijn. Er zijn talloze mensen die het wel waarderen dat je niet aan één perspectief vasthoudt. Nu je verjaardag achter je ligt en we een nieuw seizoen ingaan, raad ik je aan op te schrijven wanneer je de laatste tijd van gedachten bent veranderd. Wat is iets waar je een jaar geleden nog over zei dat je dat nooit zou doen, maar waar je nu toch over twijfelt?


ArtikelenHasret Emine