Horoscoop: Blue pill? Red pill? Laat een Weegschaal maar lekker lang twijfelen…

Beeld: Suzanne Dikker

Beeld: Suzanne Dikker

De Weegschalen in mijn leven zijn stuk voor stuk Venusiaanse schoonheden vol FOMO. Ze wijden hun leven het liefst aan het bestrijden van disbalans: niet voor niets hebben ze twee weegschalen om af te wegen welke keuze het beste is. Maar ze zijn ook continu op zoek naar een balans in hun eigen leven. Spelen ze vandaag liever de filmkenner die droomt van een eigen stille film filmfestival, of offeren ze hun week op aan het helpen verbouwen van de schuur van hun beste vriend?

Disbalans staat voor Weegschalen ook vaak in verbinding met onrecht: vraag ze om advies en ze zullen niet een kant kiezen, maar kanten belichten, het binaire model tegengaan. Dat onrecht lijkt soms vanuit de planeten te komen: Virgo season was een maand waarin ik van alle kanten de vraag kreeg wie in het sterrenstelsel nou weer verantwoordelijk was voor alle tissues, twijfels en tranen (schuif het niet af op de planeten, maar op het kapitalisme!). Gelukkig heeft Libra season de potentie een vrij rustige maand te worden. Naast Venus’ shift naar Boogschutter, wat veel vrijheid in onderlinge relaties met zich kan meebrengen, staat er verder geen andere planetaire verhuizing op de planning. Ook stationeren Pluto (planeet van de onderwereld), Saturnus (planeet van restricties) en Jupiter (planeet van expansie) gedurende de maand oktober direct. Hiermee komt een einde aan hun jaarlijkse retrograde, waardoor er een opheldering voelbaar kan zijn van de grotere vraagstukken in ons leven. Onthoud dat ook loslaten een daad van liefde kan zijn.

 Het addertje onder het gras is dat we weer een Mercurius retrograde ingaan vanaf 27 september (en dat het kapitalisme nog steeds bestaat). In Weegschaal hoeft dit geen ramp te zijn, maar honey, do not text your ex! Mercurius stationeert namelijk vlak na Jupiter direct, dus het zou wijs zijn tot op zijn minst half november te wachten op die tijdelijke en existentiële vervulling die je zoekt. De nieuwe maan op 7 oktober is een goed moment om te reflecteren op nieuwe manieren van vervulling (zonder je ex!): doe een Marie Kondo’tje en sorteer wat je nodig hebt van wat je denkt nodig te hebben. Tot de volle maan in Ram op 20 oktober zal die orde je nog goed van pas komen.

Luister hier de Libra playlist die ik heb gecureerd, voor wanneer je weer eens besluiteloos voor de bar staat, niet wetend hoe je de mooie barista moet aanspreken…

ARIES/RAM

Chiron, de gewonde heler, vertelt je sinds het retrograde is gegaan in juli dat je je wonden mag aankaarten. Dat er oplossingen kunnen zijn voor de problemen waar je je al bij had neergelegd. Dat ook oplossingen niet altijd alles oplossen: pijn kan blijven bestaan, ook wanneer je losbreekt van je wonden. Vergeet niet, lieve Ram, dat jij de initiatiefnemer bent. Waar jij gaat volgt de rest, maar blijf je ook trouw aan je eigen behoeftes?

TAURUS/STIER

Een stil seizoen bestaat niet, hoe graag je ook wilt dat er eens rust in je leven komt. Uranus blijft voorlopig nog wel je leven opschrikken met plotse veranderingen. Voor iemand die lang de tijd nodig heeft om te wennen aan verandering mag je jezelf die tijd ook volledig gunnen. Laat al die memes over wiet rokende, etende, seksuele Stieren je niet wijsmaken dat je lui bent: ook rust zorgt voor ontwikkeling, hoe gestaag het ook gaat.

GEMINI/TWEELING

Er zijn mensen die firm geloven dat je ook via boeken de wereld kunt verkennen: pagina na pagina word je meegenomen op reis, vergaar je kennis, bouw je wijsheid op. Voor jou zullen deze pagina’s er misschien eerder uitzien als 99 tabbladen in 4 verschillende browsers, met een podcast die opstaat en een pan waar je af en toe in moet roeren: laat de inspiratie op je afkomen en geniet, lieve Tweeling. Kennis komt en gaat.

CANCER/KREEFT

Je hebt geen bevestiging nodig om te weten dat je zorgzaam bent. Word je niet vaker dan je wilt de zorgdrager van je vriendengroep genoemd? Laat je wantrouwen over je eigen kunde niet de overhand nemen maar geloof in je daadkracht: neem de ruimtes in die je wilt innemen, juist als de wereld die ruimtes altijd van je heeft afgeschermd. Met zorgzame leiders kunnen er safe spaces ontstaan waar menig instituut een voorbeeld aan mag nemen.

LEO/LEEUW

Het lijkt een beetje op het veranderen van je kledingstijl: je weet dat die broek je goed staat, dat dat topje je borsten mooi accentueert, dat jij deze persoon kunt en wilt zijn: toch voelt het niet comfortabel. Zo ook bouw je de moed en veiligheid op in jezelf om de identiteit op je te nemen waar je al maanden klaar voor bent. Dat het niet zichtbaar is voor de buitenwereld wil niet zeggen dat het niet bestaat.

VIRGO/MAAGD

In je emoties navigeren is niet makkelijk, vooral als je er juist van houdt alles logischerwijs te analyseren of het liefst je kwetsbaarheid van de buitenwereld te verbergen. Al die geheimen ordenen in verschillende vakjes in je hersenen vergt veel energie. Pak je de rust die nodig is om je twijfel te laten ademen? Tijd lijkt misschien een onmogelijk te begrijpen concept, maar werk ermee samen. Pas je schema aan voor jezelf, niet zozeer naar de ander toe.

LIBRA/WEEGSCHAAL

Gefeliciteerd, lieve Weegschaal! Je zult het misschien al hebben gemerkt, of toch over het hoofd hebben gezien: hoe licht het soms voelt om even op jezelf te focussen, te bouwen aan je eigen geluk. Mercurius zal niet eens zoveel in je weg staan, integendeel: wat mainstream gemakzuchtige astrologie je doet geloven over Mercurius retrograde is niet altijd hoe de werkelijkheid zich uitspeelt. Ook Mars is hier om je te helpen: duik niet meteen in het conflict, maar observeer.

SCORPIO/SCHORPIOEN

Voordat iedereen tijdens jouw seizoen weer massaal gaat zwijmelen op iconic Scorpio Frank Ocean, zullen ze aan je deur kloppen. Je sociale meter kan waarschijnlijk meer hebben de komende weken, maar ook thuis wil je veel veranderen. Een nest bouwen waar je kunt zijn wie je bent, zonder schaamte. Pas op dat je niet doordraaft in het sleutelen: niet elke lege muur is toe aan een extra plank. Sleutel eens in je vriendschappen, bouw aan dat vertrouwen.

SAGGITARIUS/BOOGSCHUTTER

Vanaf de nieuwe maan op 7 oktober, wanneer ook Venus in jouw teken is, schiet je met een grote vaart vooruit: daar ben je weer, flirterige Boogschutter zonder rem, die misschien iets te direct kan zijn voor de wat voorzichtigere mensen onder ons. Toon jezelf in de veiligheid van queer cafés, huizen van vrienden of underground rave kamers. Het is niet makkelijk om unapologetically jezelf te zijn, maar je blijft groeien, bloeien en soms toch ook wat snoeien.

CAPRICORN/STEENBOK

Niet fijn he, de planeet van de onderwereld die zo dicht bij je komt te staan van tijd tot tijd. Daar zit je helemaal niet op te wachten, al die taboes die bespreekbaar worden en interne conflicten die boven water drijven. Je wilt gewoon werken, geld verdienen, thuis op de bank tellen hoeveel je hebt verdiend en de dag erna weer produceren. Vergeet niet dat productie niet gelijkstaat aan geluk of succes: rust brengt je zoveel meer dan je denkt.

AQUARIUS/WATERMAN

Je wilt zo graag weer onder je mensen zijn, hangen met degenen die door je heen kunnen kijken wanneer je weer een van je vele maskers draagt. Maar Saturnus – planeet van restricties – kan de pret bederven. Vergeet niet dat ook de planeet van expansie – Jupiter - nabij is. Je plannen kunnen ook in aangepaste vorm pret met zich meebrengen. Tegenslagen kun je niet tegengaan met toxisch optimisme, maar vrienden kunnen ook pleisters op je wonden plakken, pijn verdraagzaam maken.

PISCES/VISSEN

Ineens heb je het: de formule voor het leven van een georganiseerd leven, zonder dat je creativiteit er ten onder aan gaat. Vergeet de onvoorspelbaarheid van het leven niet in acht te nemen, lieve Vissen. Ook als je formule niet werkt zijn er genoeg aanpassingen die je kunt doen aan je formule. De balans tussen werk en gezondheid is nog nooit zo helder geweest voor je. Kijk nou wat je kunt bereiken met een beetje flexibiliteit en zelfliefde!

Genoten van dit artikel? Word ‘friend’ van Lilith en support onze journalistieke en feministische platform

Enjoyed this article? Become our friend and support us