Horoscoop: Live life like a Leo and love yourself out loud!

Een Leeuw laat zich echt niet zo maar tegenhouden, maar een Leeuw in de miezerige, kapselverpestende regen? Hell no. Haal je mooiste regenjas, grootste zonnebril en felste lippenstift uit de kast, want jouw zomer hoeft niet te lijden onder dit treurige weer. Zelfs niet met de stevige stormen die ook tussen de planeten woeden. Bewonder jezelf in de reflecties van winkelramen, spiegels en je innerlijke beleveniswereld, met hier en daar een selfie die nooit het daglicht zal zien.

Art by Suzanne Dikker

Art by Suzanne Dikker

Ik schrijf mijn horoscopen zo dat het sterrenbeeld dat je leest zowel geldt voor je zonneteken als je ascendant (die je hier kunt opzoeken), om zowel je persoonlijkheid als de leefsituatie waarin je nu zit mee te nemen in mijn advies. Ik probeer binaire taal te vermijden, clichés tegen te gaan en open te staan voor het onverwachte in de planeten. Het onverwachte is niet iets waar Leeuwen doorgaans op zitten te wachten, maar de arrogantie waarmee ze worden beschreven volgens simpele astrologie klopt vaak niet. Er schuilt zoveel meer in deze moedige, maar zachtaardige dieren. Weten dat je er het beste uitziet in een hele ruimte kan bestaan naast de onzekerheden over een presentatie die je later op de dag hebt staan. Leeuwen zijn zorgzaam, emotioneel, loyaal tot het punt dat ze hun eigen grenzen niet altijd durven aan te geven en ja, toch ook wel de charmante protagonisten in onze levens.

Deze tijd zal zich vooral kenmerken door wisselende observaties en veranderende conclusies. De volle maan in Waterman van 24 juli krijgt een vervolg op 22 augustus, wanneer de tweede volle maan in Waterman plaatsvindt, ook weer lijnrecht tegenover de zon. Deze ‘dubbele’ volle maan in het teken Aquarius vindt eens in de 19 jaar plaats en legt de focus op zere punten in de groepssfeer: hoe kun je omgaan met conflicten op de werkvloer en/of je veranderlijke positie in een actiegroep? Met Jupiter die terug naar Waterman gaat (en nog steeds retrograde is) op 28 juli wordt deze periode iets minder hedonistisch dan tijdens Cancer season, al zal de nieuwe maan in Leeuw op 8 augustus voor tijdelijke verlichting zorgen.

De planeet van communicatie, Mercurius, is vanaf 28 juli in Leeuw en zal meermaals op de proef worden gesteld door Saturnus, Uranus en Jupiter. In de eerste week van augustus toont Saturnus de zwakke punten in je communicatie. Later in de week probeert Uranus je te overtuigen alles om te gooien, maar pas op dat je in je drang naar vrijheid geen waardevolle vriendschappen verbreekt. Pas na de 11e, wanneer de proef met Jupiter is geweest en Mercurius in Maagd is, zullen de wateren weer helder zijn. In het social media tijdperk waarin we leven wordt vaak verwacht dat we ergens direct op reageren, maar bescherm jezelf door wat meer tijd te nemen. Niet alles kan in één dag worden opgelost. 

Vanaf 16 augustus is Venus in Weegschaal, waarmee de laatste dagen van Leo season nog net iets luchtiger en gezelliger worden. Met Uranus die de 20ste retrograde gaat breekt er een periode aan van objectieve bezinning en aanzienlijk meer rust. En die rust is hard nodig, vooral na alle conflicten van de afgelopen tijd. Wees behoedzaam op je grenzen en vergeet niet: ook zonder publiek kun je een show geven. Bijvoorbeeld thuis, wanneer je mijn playlist vol Leeuwen opzet om voor de spiegel te zingen, dansen, of playbacken.


ARIES/RAM

Als eerste sterrenbeeld van de reeks ben je de leider, degene die initiatief neemt en de rest van de groep met zich meetrekt. In de komende weken zal deze drang naar beweging sterker aanvoelen: welke kanten van het leven heb je nog niet genoeg uitgediept of ontdekt? Zijn er nieuwe hobby’s en interesses waar je zonder rem voor wilt gaan? Kijk naar de verschillen tussen jou en je gemeenschap, vriendengroep, (gekozen) familie, collega’s: je kunt van hen leren juist door vol interesse te observeren. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je ook de rest van de groep moet dicteren hoe ze verder moeten, maar dat weet je wel…   

 

TAURUS/STIER

Hoe je overkomt op anderen lijkt de komende tijd plots veel negatiever, vooral in de ogen van degenen die verder van je verwijderd zijn. Laat dit niet beïnvloeden hoe je jezelf openstelt tegenover anderen en hoe je toenadering zoekt, lieve Stier. Weet dat jouw persoonlijke keuzes jouw verantwoording zijn. Het is jouw leven, jouw toekomst. Natuurlijk zul je ook moeten oppassen dat je anderen niet kwetst, maar een wijze vriend vertelde mij eens: “Als het stellen van grenzen hun gevoelens kwetst, zou je je moeten afvragen hoe de balans in de relatie is geweest.” Compromis is hier het sleutelbegrip, want jouw grenzen tellen net zo mee als die van de ander.

 

GEMINI/TWEELING

Ondanks dat je heersende planeet in allerlei hevige stormen belandt de komende weken, kom jij er nog best onbeschadigd vanaf. Je voelt misschien eindelijk de rust om even te doen zonder te denken, of dat denken te beperken tot hetgeen dat in het moment interessant is. Een kwartier lang denken aan de perfecte soort havermelk voor in je koffie, aan hoe de melk hoort te zijn geschuimd per koffiesoort, de dikte van het schuim, de afdronk… Probeer vooral niks in te plannen en leef van dag tot dag. Ook op de achtergrond kunnen andermans’ stormen nog veel ruis veroorzaken.

 

CANCER/KREEFT

Je bent een flink aantal inzichten tegengekomen tijdens je birthday season, inzichten die je niet zo snel kon verwerken omdat je rustig aan het drijven was in de wateren waarin je je zo thuis voelt. Maar lieve Kreeft, al die inzichten zullen ook acties en consequenties hebben. Wanneer gun je het jezelf om voor jezelf op te komen? Uit je geheimen naar de buitenwereld en deel je verdriet, ook als het gaat om verdriet over situaties die nog niet zijn gebeurd (of nooit zullen gebeuren). Zeg me na: “Ik zal geen denkbeeldige gesprekken voeren in mijn hoofd, ik zal ze omzetten naar echte gesprekken.”

 

LEO/LEEUW

Gefeliciteerd, lieve Leeuw! Weet je nog, de hoopvolle vooruitgang in je leven waar je al jarenlang op wachtte? Ik weet niet of je het doorhebt, maar je bent eindstreep na eindstreep aan het halen. Net op tijd voor een Leo season die niet zo optimistisch zal zijn als je misschien vooraf had gedacht. Natuurlijk weet ik dat je ook geen optimist bent, dat je niet altijd de energie aan jezelf durft te geven waar anderen juist zo goed op gaan. Maar lieve Leeuw, maak het niet zo ingewikkeld voor jezelf. Ik weet dat het makkelijk is gezegd als buitenstaander, maar tijdens (en na) deze stormen verdien je echt wel een break.

 

VIRGO/MAAGD

Met Venus in jouw teken en de zon die op je huis van familie schijnt, zullen de weken die volgen je meest hedonistische kant omhooghalen. Of ja, “meest”, je verjaardag komt er natuurlijk aan en we weten allemaal hoe Virgo birthdays eruit kunnen zien. Het voordeel van dit slechte weer is dat je binnen kunt blijven om al je takenlijsten af te gaan. Zet vooral voor jezelf op papier hoe je met je geld omgaat: in deze kapitalistische maatschappij is een dikke portemonnee een succesverhaal, maar niet iedereen heeft het privilege om in een belachelijk raket de lucht in te gaan. Let dus een beetje op je centen.

 

LIBRA/WEEGSCHAAL

Een vriend van mij heeft weleens gezegd dat niet de samenleving, maar je vrienden je fundament zijn. Ze wilde heel graag ingaan tegen een (witte, mannelijke) denker die het belang en de zorg van gemeenschappen ondergeschikt vond aan de gehele samenleving. Wat ik zie bij Weegschalen is dat dat ondergeschikte soms ook speelt in interpersoonlijke relaties. In hoeverre laat jij iemand, of jezelf, ondergeschikt zijn? Hoe bewaak je de balans? Ga op onderzoek uit in je vriendengroepen, gekozen familie, maar ook tussen jou en je collega’s. Spreek uit wat je zelf opmerkt, maar vraag ook naar hetgeen jou niet opvalt. Op deze manier blijf je bewust van de verschillende vormen van balans in je relaties.

 

SCORPIO/SCHORPIOEN

Je kunt niet langer wegkijken van de grootschalige impact die je thuis heeft gehad op de fundamenten in je bestaan. Natuurlijk keek je ook niet echt weg, je uit je innerlijke gedachtes alleen niet altijd naar de buitenwereld. Als mysterieus wezen denk je dat anderen het ook nooit zullen opmerken, maar vergis je niet. Wij zien jou, ook als je jezelf niet durft te tonen. Er zijn vele wonden die niet alleen onzichtbaar, maar ook onbehandeld zijn. Een pleister hier en daar zou best fijn zijn, denk je niet? Wat ik probeer te zeggen is: wees open, lieve Schorpioen. Ook al weet je niet altijd hoe je dat kunt doen. Proberen is een daad op zich.

 

SAGGITARIUS/BOOGSCHUTTER

Met de zon in een vuurteken wordt de vlam in jou weer aangewakkerd. Tuurlijk, al die levenslessen en inzichten zijn ook belangrijk, maar soms wil je gewoon een mediocre date die eindigt in mediocre seks, of vind je iemand waar je plots drie dagen mee op avontuur gaat. Je creatieve energie krijgt een boost waarmee je eindelijk al die visies van je kunt uitwerken. Er is nog zoveel dat je kunt leren, ontdekken, meemaken, doorgeven. Boogschutters zijn de wijze meesters die advies geven over gebeurtenissen die wij zelf niet altijd zouden aandurven, en waar zij zelf misschien achteraf ook een beetje spijt van zouden hebben, als er tijd was in het leven voor spijt…

 

CAPRICORN/STEENBOK

Je bent flink kalmer met Pluto, planeet van transformaties, die retrograde is in je teken. Wat mensen misschien vaak vergeten is dat jij, al kom je nog zo koppig en eigenwijs over, best veel verandert. Al dat harde werk is ook niet voor niks he, je bouwt een leven, een persoon, een “carrière” op waar ook verschillende fases van groei bij horen. Lieve Steenbok, ik ben trots op je. Zelfs al voel je dat zelf niet altijd. Zelfs als je niet genoeg rust en vrije tijd neemt. Zelfs als het soms vijf maanden duurt voor ik wat van je hoor en je tegelijkertijd ook een dag lang voicememo’s kunt blijven sturen.

 

AQUARIUS/WATERMAN

Met de zon in een individualistisch vuurteken, dat vol overgave en moed in het leven staat, lijken jouw grenzen in gemeenschappen aan de kaak te worden gesteld. Lijnrecht tegenover de zon zijn de planeet van regels (Saturnus) en de planeet van expansies (Jupiter) in jouw teken. Met de twee volle manen erbij zal Leo season voor nogal wat instabiliteit zorgen. Soms kun je in de chaos hardop en voorzichtig reflecteren, je gedachten en gevoelens delen met de mensen om je heen, zonder dat je ze eerst opkropt of doet alsof ze er niet zijn. Pas op dat je niet dicteert hoe anderen zouden moeten omgaan met hun eigen proces. 

 

PISCES/VISSEN

Lieve Vissen, hoezeer je je ook Rihanna voelt op sommige dagen, andere dagen zit je met twijfelachtige emoties, een beetje a la Justin Bieber. Op zulke momenten ben je misschien even de link met je naasten kwijt, maar weet dat ze er voor je zijn, ook als je je even slecht voelt. In plaats van een verschrikkelijk slechte plaat te maken waarin je een verzetsstrijder koppelt aan je eigen emoties, kun je ook even zitten met je emoties zonder er iets omheen te creëren. Expressie is niet altijd een remedie. Een joint kan echter wonderen voor je doen. Vergeet niet dat het officieel zomervakantie is, gun jezelf een beetje plezier.

Genoten van dit artikel? Word ‘friend’ van Lilith en support onze journalistieke en feministische platform

Enjoyed this article? Become our friend and support us

ArtikelenHasret Emine