Steun Lilith, draag bij aan onze crowdfund!

© Laila Cohen

Nederland staat op een kantelpunt. Kiezen we voor een eerlijke, gelijkwaardige en liefdevolle samenleving, of gaan we op dezelfde voet met oude systemen verder?

Wij zijn Lilith en wij vinden het belangrijk dat de wereld beter wordt voor iedereen. Maar daar hebben we jou voor nodig. 

In 2019 begonnen we met veel hoop en enthousiasme aan ons feministische journalistieke platform. Het doel dat we onszelf stelden was een meer pluriform medialandschap creëren en ruimte maken voor meer stemmen en perspectieven van vrouwen en mensen uit de marges. Dat hebben we tot nu toe kunnen doen door honderden artikelen over politiek, samenleving en mensenrechten te publiceren. Ook organiseerden we events over

We maakten het satirische televisieprogramma Seef Spees en ‘Nederland, we moeten het hebben over racisme’ naar aanleiding van BLM met VPRO. We publiceerden podcasts over de aardbevingen in Turkije, Syrië en Marokko en ook de podcastserie Error, over wat het betekent om niet gelovig maar wel moslim te zijn. 

We schreven talloze (achtergrond-)artikelen bijvoorbeeld over

We kaartten het gevaar van de ambtsuitbreiding voor politieagenten aan, waarna jullie de Eerste Kamer overspoelden met honderden brieven om de rol van etnisch profileren te benadrukken. Nogmaals, dank daarvoor. 

We hebben dus veel gedaan om Nederland een stukje beter te maken en zouden nog zoveel meer willen – en kunnen – doen. 

Al vijf jaar timmeren we – vaak voor niets – aan de weg. Talloze organisaties, instituties en personen onderschrijven hoe belangrijk het is dat wij bestaan. En toch is het moeilijk om als jonge media-grassorganisatie te overleven. 

Daarom hebben wij jouw hulp nodig. Om voorlopig te kunnen blijven bestaan moeten we ten minste 35.000 euro ophalen. 

Als je ons helpt, draag je bij aan een journalistiek die staat voor een rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame wereld, waar compassie en medemenselijkheid de norm is. 

Een journalistiek die niet alleen als doorgeefluik fungeert, maar ook durft te dromen en dat doet vanuit feministische waarden, met en voor mensen uit alle lagen van de samenleving. 

Met jouw steuntje in de rug kunnen we onze lieve, goede en gepassioneerde medewerkers betalen en een paar hele mooie journalistieke reportages uitrollen in 2024, bijvoorbeeld over seksueel geweld in Nederland, het extreemrechtse politieke landschap, maar ook over nieuwe normen stellen en hoe je in deze tijden met elkaar overeind blijft staan. 

Zonder jouw hulp zullen we helaas volgend jaar moeten stoppen.



Team Lilith 


“Another world is not only possible, she is on her way.

On a quiet day, I can hear her breathing.”

― Arundhati Roy

 
 

Wil je naast een donatie ook structureel bijdragen? Steun ons dan maandelijks en word nu Friend of Friend with Benefits.

Lilith Magazine