Horoscoop: zal de creativiteit van Vissen ons redden in deze emotionele tijd?

It’s Rihanna season! Rihanna is de perfecte belichaming van Vissen. Creatief en getalenteerd op zo’n beetje ieder vlak, begaan met de mensheid en sexy in alles wat ze draagt. (Hebben we al benoemd dat Clarice en Hasna, de moeders van Lilith, ook Vissen zijn?) De moderne heerser van Vissen is Neptunus, de planeet van dromen, spiritualiteit, creativiteit maar ook illusies. Hou een dromendagboek bij, verdiep je in rituelen voor je welzijn en ga aan de haal met je creativiteit. 

PISCES_blogpage circle_1080x720.jpg


Op 21 februari stationeert Mercurius direct, waardoor we weer vooruit kunnen bewegen zonder exen die opduiken na jaren van stilte. Na Mercurius retrograde is er wel altijd een schaduwperiode, die eindigt op 13 maart. Dan wordt ook pas duidelijk wat we de afgelopen weken hebben laten liggen. Of dat nou een deadline is of een lastig gesprek, wacht met knopen doorhakken. Een paar dagen later verschuift Venus in Vissen en zwemmen de emoties die tijdens Waterman seizoen waren opgeborreld keihard terug. Pas op voor de pandemiemuur, vooral rond 27 februari, wanneer er een volle maan in Maagd plaatsvindt. Wees extra lief voor jezelf rond deze tijd, ook als je niks anders kunt doen dan Sex and the City kijken op de bank (fun fact: de actrice die Charlotte speelt is ook Vissen!).

Met de verhuizing van Mars naar Tweeling op 4 maart wordt de emotionele gelaagdheid van dit seizoen wat soepeler opgevangen. En die emoties zullen flink voelbaar zijn, want op 11 maart is het alweer een jaar geleden dat COVID-19 werd uitgeroepen tot een pandemie. Twee dagen later, op de 13e, is er een nieuwe maan in Vissen. Gebruik deze periode om je creativiteit te omarmen, zelfs als je niet altijd even handig bent in je hobby’s. Dit is ook een fijn moment om iets nieuws te proberen: beginnen met breien, je verdiepen in queer literatuur, een analoge camera aanschaffen om je thirst traps spannender te maken... Mercurius in Vissen (vanaf 15 maart) helpt je om de verandering in je mindset te maken waar je al zo lang op hoopt, maar kan ook zorgen voor onduidelijkheid vanuit anderen. Probeer de lange termijn in gedachten te houden wanneer je iemand ergens op aanspreekt.  

Dit seizoen eindigt met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen, die plaatsvinden op 17 maart. De planeten Neptunus (dromen), Uranus (verrassingen) en Saturnus (de bestaande orde) zullen veel impact hebben op kiezers. Één ding is zeker: geen enkele peiling kan de onvoorspelbaarheid van deze dag voorzien. Gun het jezelf om te drijven in de rustige wateren van Vissen, voordat het seizoen van de heethoofdige Ram komt aankloppen.


ARIES/RAM

Je bent er ontzettend aan toe om voor gezorgd te worden, maar in hoeverre laat je dat toe? Ben je wel klaar voor een online spelletjesavond met vrienden die je al maanden niet hebt gezien of gesproken? De middelen die je ter beschikking hebt openbaren zich de komende periode aan je. Hoe kun je nieuwe projecten starten waar je volledig achter staat? Welke samenwerkingen zijn belangrijk voor een creatief proces dat in jouw eigen stijl kan plaatsvinden? Een balans tussen je behoeftes op werk en persoonlijk vlak is nu makkelijker te vinden dan je denkt. Ga ervoor, laat je niet tegenhouden en heb wat vertrouwen in jezelf. Ook fouten zijn er om van te leren.

TAURUS/STIER

Niemand heeft ooit getwijfeld aan het pad dat je eigenhandig in je leven hebt opgebouwd. Wat je omgeving je enkel wilt vragen is: Gaat alles nog wel volgens dat plan waar je al jaren over spreekt? Hoe voel je je daarbij? Dit is de tijd voor reflectieve gesprekken waarin je openlijk kunt delen wat er zoal is veranderd het afgelopen jaar. Ook via anderen vind je heling, zelfs al bouw je nog zoveel in je eentje op. Wist je dat het ook ontzettend gezond is voor je lichaam om af en toe te wandelen met een goeie vriend of een naaste buur? Vooral met een warm drankje erbij of met de hond van een toevallige voorbijganger.

GEMINI/TWEELING

Je wilt niet duiken in de zwaarte van de emoties die je familie en ouders met zich meebrengen. Toch is ook familiedrama een onderdeel van het leven, zelfs al zie je er het nut niet van in. Wanneer anderen het niet eens zijn met je zal het misschien wat persoonlijker overkomen dan het is, maar vergeet niet dat andermans meningen bij hunzelf liggen. Je mag er echter wel naar luisteren, zelfs al weet je niet wat je ermee moet doen. Luister ook naar de platen van je favoriete Tweeling rappers om perspectief te krijgen op het omgaan met andermans intensiteit. Hoe zet je dat ongemak om in creatieve projecten, zonder dat het heftig aanvoelt allemaal?

CANCER/KREEFT

Plezier is niet iets waar je actief naar hoeft te zoeken. Het komt vanzelf naar je toe, want in de wateren van Vissen ben jij als Kreeft comfortabeler dan je denkt. De onvoorspelbaarheid van het leven hoeft niet iets te zijn dat je afschrikt, zelfs al gebeuren er dingen waar je geen controle over hebt. Gebruik de komende weken om alles op te schrijven, van je lucide dromen tot aan de inzichten die je vergaart via een uitwisseling van spraakmemo’s. Begeef je rondom dieren, lees online kinderboeken voor aan je beste vriend of neem jezelf mee op date. Het is veel leuker om alleen te eten dan Rachel van Friends ons heeft doen denken.

LEO/LEEUW

Je beseft toch wel wat voor groeispurt je hebt gemaakt sinds maart 2020? Dat je nu dingen doet die je je toen niet had kunnen voorstellen? Ook als je nog steeds het idee hebt dat je stilstaat, mag je hardop uitspreken dat je grote stappen hebt gezet. Wij zien ze, voelen ze aan, erkennen ze in stilte terwijl jij nog even naar binnen gekeerd blijft. De komende weken zijn perfect om alles op werkvlak voor elkaar te krijgen. Ook je gezondheid heeft een boost nodig: slik je nog genoeg vitamines? Vergeet dat empathische vermogen niet bij jezelf te gebruiken, lieve Leeuw. Er staan genoeg mensen te popelen om te helpen, ook als je daar geen behoefte aan hebt. 

VIRGO/MAAGD

Er lijkt eindelijk wat speelsheid in je leven te komen! Meer dan ooit heb je nu de drang om je naasten te zien, of dat nou de buurtkat is die je tegenkomt tijdens een wandeling of een nieuwe vriend die een fietstocht met je wilt inplannen. Vul die thermoskan en ga erop uit, want je bent er eindelijk aan toe om je relaties met anderen te versterken. Je hoeft niet direct andermans problemen op te lossen of energieën op je te nemen, want dat willen wij ook helemaal niet. Wij willen jou gewoon weer zien lachen, zelfs als je dat doet om grappen waarvan wij de clue een beetje missen, of die we stiekem niet zo grappig vinden… 

LIBRA/WEEGSCHAAL

Nee, er komt geen einde aan je innerlijke strijd en twijfels. Niet in dit leven. Het zit in je natuur om dingen tegen elkaar op te wegen en een balans te zoeken. Te twijfelen en te wachten omdat je niet weet hoe je verder moet. Vraag dan ook geen dingen van jezelf die je niet kunt beloven. Zoals de wijze Vissen Justin Bieber zegt: “You ain’t gotta make your mind up right now, don’t rush, no pressure.” Gesprekken kunnen opener verlopen dan mensen van je gewend zijn, juist degenen die je nog niet zo goed kennen. Laat het toe, Weegschaal. Maak ruimte voor persoonlijke dialogen, in plaats van de sluimerende schaamte rondom je blokkades. 

SCORPIO/SCHORPIOEN

De zon belicht dit seizoen alles op het vlak van kennis, reizen en avontuur. Wat wil je uitvergroten in je leven? Waar wil je meer van op je nemen en waar wil je juist wat meer vanaf? Dit is niet het seizoen voor verveling, Schorpioen. Dit zijn de weken van jaren 80 sci-fi klassiekers en documentaires over onopgeloste verdwijningen. Weken waarin je misschien een vakantie boekt in Nederland, op anderhalve meter afstand, om volledig te duiken in bezinning en vermaak. De indruk die je achterlaat de komende weken wordt bepalender dan je denkt. Je intensiteit wordt beter begrepen door je omgeving, verandert hun zicht op jou en toont ze je meest diepe emoties, zelfs als je ze niet uitspreekt.

SAGITTARIUS/BOOGSCHUTTER

Wat wil je gaan verbeteren op je werk, zonder dat je focust op je salaris en aanzien? Welke rol belichaam jij tegenover je werknemers en werkgevers? Het comfort dat zit in het aan mensen duidelijk maken van jouw verwachtingen, komt de komende weken gemakkelijker naar je toe. Vergeet niet om ook je eigen leerproces te delen, te laten zien dat ook jij mens bent, zonder hoge verwachtingen en harde deadlines op je omgeving te drukken. Hoe lang is het geleden dat je een boek opensloeg om de kennis over je vakgebied te opfrissen? Neem de komende weken hier de tijd voor, maar laat je avonden vrij voor een nieuw album waar je meer van wilt horen.

CAPRICORN/STEENBOK

Ik hoef jou niet te vertellen wat je hebt aan je vrienden. Je mag dan niet altijd ons gezelschap opzoeken, wij staan voor je klaar. Wat je de afgelopen weken vanbinnen hebt uitgevochten met jezelf komt nu naar de voorgrond. Kijk eens naar je sociale kringen, hoe hard iedereen zich inzet voor een gelijkwaardige samenleving en lokale initiatieven. Het is belangrijk om naast het werk dat er wordt gedaan ook te focussen op de uitkomsten. Wees een luisterend oor voor de mensen die hun geluk met je willen delen. Zelfs in deze tijden is er nog steeds hoop. Een klein telefoontje met een vriend kan meer met je doen dan een opdracht die je voor je werk hebt afgerond.

AQUARIUS/WATERMAN

Misschien kun je niet precies aanwijzen wanneer het is gebeurd, maar er is een nieuw tijdperk voor je aangebroken. De veranderingen die op je pad komen zullen niet gemakkelijk zijn, maar jij verwacht dat ook niet. Je wilt juist leren, ook als je soms liever anderen vertelt hoe ze zichzelf moeten verbeteren of niet durft jezelf een spiegel voor te houden. De zon reist door je huis van geheimen en verlies de komende weken. Veel van wat er nu wordt uitgesproken zal nog een lange tijd blijven echoën. In de weeïge wateren van de Vissen voel je je soms verloren, maar er zijn genoeg reddingsboeien om je drijvende te houden. De kust is nooit uit zicht.

PISCES/VISSEN

Gefeliciteerd, Pisces! Dit is het seizoen om te doen waar jij voor staat, ook als dat betekent dat je wat meer pikante selfies post dan we van je gewend zijn. Vier je lichaam de komende weken, want het is een prachtige behuizing van de kracht die in je zit. Volg je intuïtie wanneer je geprikkeld raakt door nieuwe inspiratie en durf gerichte stappen te nemen. Weet wie je bent, ook als anderen daaraan kunnen twijfelen. Voelt het soms alsof niemand je begrijpt? Denk aan het perspectief van de ander. We weten soms gewoon echt niet wat je bedoelt met die spirituele inzichten van je. Laat ons onbegrip niet al te zwaar op je wegen en geef het tijd. 

ArtikelenHasret Emine